A munkaadók (cégek) részére a Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény előírja, hogy a munkaviszonyban lévő munkavállalói részére köteles Foglalkozás egészségügyi szolgáltatást biztosítani.

A törvény előírja az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés személyi-, tárgyi- és szervezeti feltételeit, a munkavállaló munkavégzésének megfelelő besorolását. Megkülönböztetünk: D,C,B,A kategóriát

A cégnek biztosítania kell a szervezetten dolgozó munkavállalók egészségének védelmét, munkavégző képességének megóvását, megfelelő munkakörülményeinek kialakítását. Ez jó a vállalatnak, hiszen a betegállományban eltöltött idő lerövidülhet a vizsgálat következtében.

A cégek számára a 89/1995(VII.14.)sz. Kormányrendelet elrendeli a foglalkozás egészségügyi vizsgálatok munkaadók általi kötelező elvégzését.

A KRAMA Egészségközpont segít Önnek és cégének a törvény és jogszabály által előírt kötelezettségnek megfelelni.

Az üzemorvosi vizsgálat első lépcsője lehet a menedzserszűrésnek.

Ajánlatot kérhet krasznai.istvan@kramakft.hu e-mail címen.

A betegségek korai felismerésének legfontosabb része a megelőzés (prevenció). A menedzserszűrés átfogó, több vizsgálatot tartalmaz, amely egyénre szabott részletesebb egészségi állapotfelmérés. Ügyfeleink igényei alapján. Modern korunkban nem a fertőzésektől betegszünk meg, hanem elsődlegesen a krónikus betegségek és azok szövődményei okozzák a problémákat. Leggyakoribbak Magyarországon: magas vérnyomás, érelmeszesedés, szívinfarktus, agyi történés (stroke), cukorbetegség, daganatos betegségek, izűleti-, és gerincproblémák.

A KRAMA Egészségközpontban arra törekszünk, hogy a betegségek kialakulásának korai jeleit is észrevegyük és időben kezdjünk foglalkozni vele. Életmódváltással, megfelelő kezelésekkel eredményesen léphetünk fel a problémákkal szemben. Szűrőcsomagjainkat korra nemre és egyéni adottságokra szabottan állítottuk össze.

Mini szűrőcsomag

Alap szűrőcsomag

Prémium szűrőcsomag

A munkavédelem szó hallatán mindenkinek a hatósági ellenőrzés, a kiszabott bírság, a bekövetkezett balesetek és a kötelezettség jut eszébe. Pedig a munkavédelem elsődlegesen a megelőzésről szól. Arról, hogy a munkáltató hogyan tud munkavállalójának egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzést teremteni.

Egy olyan munkahelyet, ahol sem baleseti veszély, sem fokozott expozíció nem leselkedik egyik félre sem és nem kell folyamatosan tartani hatósági ellenőrzéstől, bírságtól. Teremtse meg Ön is a biztonságos munkavégzés feltételeit segítségünkkel úgy, hogy ezáltal Ön, mint munkáltató megfelel az 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvénynek!

Teljeskörű munkavédelmi szabályozás: munkavédelmi szabályzat, egyéni védőeszköz szabályzat stb. elkészítése.

Kockázatelemzések elkészítése, felülvizsgálata.

Munkavédelmi oktatások megszervezése, oktatás, vizsgáztatás, dokumentálás.

Cégek teljes körű munkavédelmi szabályozása, képviselete.

Gépek berendezések munkavédelmi üzembe helyezése, felülvizsgálata.

Tűzvédelem.

Teljeskörű tűzvédelmi szabályozás: tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv, tűzvédelmi osztályba sorolás, kiűrítés számítás, stb. elkészítése.

Tűzvédelmi és érintésvédelmi felülvizsgálatok elvégzése, dokumentálása.

Tűzoltókészülékek forgalmazása, karbantartása, javítása, ellenőrzése.

Tűzcsapszekrények, szerelvények, kiegészítők forgalmazása.

Tűzoltó vízforrások, szárazrendszerek, oltóvíz medencék felülvizsgálata, nyomáspróbája, karbantartása.

Teljeskörű tűzvédelmi oktatás, szakvizsgáztatás.

Tűzvédelmi tervek készítése.

Elsősegélynyújtás

Az oktatás célja:

Bárkivel történhet baleset, akár otthon, akár a munkahelyén, akár sportolás vagy szabadidős tevékenység közben. Az azonnali szakszerű elsősegélynyújtás nagyságrendekkel megnöveli a sérült túlélési esélyeit. Lehet a probléma egy légcsőbe szorult cseresznyemag, áramütés, autóbaleset, hírtelen szívmegállás, vagy bármilyen nem kívánatos esemény, távol a legközelebbi mentőállomástól. Ha Ön tudja mit kell tennie ilyen esetekben, meg tudja menteni családtagjait, kollégáit, de akár idegen embereket is.

Jogszabályi háttér

A 3/2002 (II. 8) SzCsM-EüM együttes rendelet 20. § (1) bekezdés előírása szerint: “Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozói létszámól függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.”

Pácienseink mondták