Szakrendelönk egy interdiszciplináris szakterülettel, a KARDIO-ONKOLOGIÁVAL bövült.

A különböző szerkezetű gyógyszerekkel történő rákellenes kezelés többek között a KEMOTERÁPIA, SUGÁR KEZELÉS, reverzibilis- illetve irreverzibilis károsodásokat okozhat ritkán a szív-érrendszerben, melyek akutan is a kezelés során, de akár sokszor évek, évtizedek múlva jelentkeznek.

Mindezek miatt ma már egyértelmű, hogy szükség van az onkológus, kardiológus szoros együttműködésére és a kardiológiai alapvizsgálatra (még az onkológiai kezelés elött) és a kardiológiai nyomkövetésre!

Minél hamarabb vesszük észre a szív és érrendszer esetleges károsodását ennek gyógyítása annál jobb eredményekkel kecsegtet.

Ma az első vonalban szívizom károsodás vizsgálatára, annak leggyakoribb és legérzékenyebb kimutatására egy új szív UH technika (Strain vizsgálat) és a vérböl kimutatható biomarker Troponin vizsgálat kombinációja szerepel.

Mivel mindkét vizsgálatara lehetőségünk van, illetve a kardió-onkológia tárházában lévő egyéb vizsgálatokhoz is segítséget nyújthatunk, ezúton hívjuk fel a figyelmet ambulanciánk újabb szolgáltatására.

Természetesen az elsödleges cél a rák gyógyítása, ezért mi kardiológusok csak segítséget szeretnénk adni a minél teljesebb és egészséges élet eléréséhez.

Pácienseink mondták